Nederland en Frankrijk

Mijn lieve schat woont in Frankrijk en ik hier in Nederland. Een grote afstandsrelatie dus. Groot in het aantal kilometers maar niet in ons hart. Facetime, Skype en Messenger maken de afstand ook minimaal en een retourtje Amsterdam-Bordeaux is ook zo geboekt. Binnenkort ga ik dus weer eventjes naar mijn lieverd toe. Heerlijk en gezellig samen zijn. Wat wil je eten vroeg hij via Facetime. Mmmm lekker asperges met een eitje en wat ham en gesmolten boter.

Dat hebben ze hier niet schat. Wat niet? Asperges was het korte antwoord. Hebben ze dat niet in Frankrijk? Nee, we hebben wel een hoop andere dingen hier maar geen asperges. Nou dan kijken we toch samen in de supermarkt, geen probleem. Even mijn koffie pakken schat. Ga je nu met een plak paasstol en koffie voor mij zitten eten. Jij bent gemeen, dat hebben ze hier ook niet. Kan je niet wat mee meenemen? Sorry lieverd maar het is eten en ik denk dat het niet de douane door komt.

Het zet mij wel allemaal aan het denken. Want zo lang als ik mij kan herinneren ga ik al op vakantie naar Frankrijk toe en als we dan op het punt stonden om naar huis (Nederland) te gaan, dan moest er nog altijd eerst boodschappen gedaan worden bij de plaatselijke supermarkt. Wat er allemaal niet mee terug ging in de auto… Aalbessen gelei, shampoo, heerlijke badschuim, bodylotion, chocola, borduur tijdschriften, je kan het zo gek niet verzinnen. Maar ik rij geen auto, dus het vliegtuig is een geweldige uitkomst. Tegenwoordig is het ook niet meer zo duur, dus ach even een weekend la douce France is geen probleem meer.  Maar dan kom je bij de douane, de waslijst aan spullen die je niet mag meenemen is super lang en de meneer of mevrouw kan hem zo opdreunen. Mevrouw heeft u deoderant? NEE. Heeft u parfum? Nee. Heeft u… Mevrouw ik heb niets van dat alles bij mij. Want weet u, in Frankrijk hebben ze ook supermarkten. Stomverbaasd kijkt ze mij aan en schiet in de lach. U mag doorlopen mevrouw, fijne vakantie. Ik wou haar nog net niet dag zwaaien.

 

Auteur: Esmee’s Hoekje

Hallo jij daar, Welkom op mijn kleine hoekje van het grote web. Mijn naam is Esmee (46) en ik ben moeder van een puberende zoon van 14 jaar en heb 7 maanden geleden “mijn” schat van man ontmoet. Naast ons drietjes hebben wij ook nog onze viervoetige kinderen, Snowy de eigenwijze witte kater en Sam de hond. Naast mijn gezin werk ik 36 uur per week bij de Sociale Werkvoorzieningen als een soort van cheffin. Ik schrijf alleen over dat wat ik leuk vind en bezig houd. Beschouw mijn blog maar als een dagboek waarin je mee mag lezen. Wil je reageren, je reactie is altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *