Ziek geweest

Zoals jullie hebben gemerkt ben ik een tijdje afwezig geweest. Door al het gezeur en gezever van ik weet het beter op mijn werk. Ben ik uiteindelijk ziek geworden. Zoals ik al eerder schreef de werkdruk bij het depot van PostNL is te groot. Ja ook bij de SW hebben we een depot van PostNL. Het te kort aan mensen door bezuinigingen die moesten plaatsvinden in verband met allerlei kosten plaatsen etc. is er nu ook een groot aantal mensen ziek geworden. Het gevolg is dat hun andere collega’s alles op moeten vangen. Wat weer resulteert in nog meer zieken en zo blijven wij in kringetjes draaien. Daarbij komt dat er nog steeds vergeten wordt dat al mijn postbezorgers net als ik ook een medischrugzakje hebben.  PostNL zou eventueel het contract met ons verlengen en als uiterste datum was 1 april. Ja het is geen grapje, maar echt waar. Of het nu wel of niet door is gegaan zullen wij hopelijk binnenkort te weten komen. Maar in de tussentijd moeten we roeien met de riemen die we hebben.

PostNL ligt al bij menige media onder vuur. Is het niet in verband met een afscheid van een medewerker voor zijn pensioen na zoveel trouwe jaren dienst, dan is het wel voor een betere CAO en allerlei andere vervelende problematiek bij PostNL.  Die betere CAO zullen wij niet krijgen aangezien wij niet geen directe medewerkers van PostNL zijn. Tja laat ik mij maar even als een dame gedragen dan, want ook ik ben het er meer dan regelmatig niet mee eens wat PostNL allemaal doet.

In mijn (ons) geval bij de SW, worden wij toch min of meer als uitzendbureau beschouwt. Dat wil zeggen dat wij dat als medewerkers van de SW wel zo ervaren. Echter ons medischrugzakje, daar wordt geen rekening mee gehouden. Mensen die al iets mankeren zijn bevattelijker voor allerlei spanningen en druktes. Dit geldt voor mij zeker en voor mijn postbezorgers al helemaal als je ziet wat voor werk zij vezetten door weer en wind. Zon, regen, hagel, sneeuw, ijzel en sterke wind zij bezorgen je liefdesbrief of die vervelende rekening bij jou in de brievenbus.

Tegen alle postbezorgers wil ik dan ook zeggen:

Ik heb heel veel respect voor wat jullie allemaal doen.

Auteur: Esmee’s Hoekje

Hallo jij daar, Welkom op mijn kleine hoekje van het grote web. Mijn naam is Esmee (46) en ik ben moeder van een puberende zoon van 14 jaar en heb 7 maanden geleden “mijn” schat van man ontmoet. Naast ons drietjes hebben wij ook nog onze viervoetige kinderen, Snowy de eigenwijze witte kater en Sam de hond. Naast mijn gezin werk ik 36 uur per week bij de Sociale Werkvoorzieningen als een soort van cheffin. Ik schrijf alleen over dat wat ik leuk vind en bezig houd. Beschouw mijn blog maar als een dagboek waarin je mee mag lezen. Wil je reageren, je reactie is altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *